Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΕΦΟΡΙΑ ΝΕΜΕΑΣ: Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ κων ΜΠΕΓΛΙΤΗ -ΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΕΦΟΡΙΑ ΝΕΜΕΑΣ: Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ κων ΜΠΕΓΛΙΤΗ -ΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

cf80ceb9ceb5cf81cf81cebfcf83 cf83cf80cf85cf81cebfcf83 ΕΦΟΡΙΑ ΝΕΜΕΑΣ: Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ κων ΜΠΕΓΛΙΤΗ  ΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
« Που ‘σαι νιότη που δείχνεις πως θα γινόμουν άλλος» Βάρναλης

Για ακόμη μία φορά απεδείχθη περίτρανα ότι στην πολιτική όπως έλεγε το ‘74 ο κ. Κ. Καραμανλής ο πρεσβύτερος « Υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται».
Για ακόμη μία φορά απεδείχθη ότι ενώ οι κυβερνήσεις αλλάζουν, οι πολιτικοί του νόμου έχουν ακόμα την δυνατότητα να υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών, ασελγώντας πάνω σε μια πόλη με ιστορία 3.000 χρόνων, παρακάμπτοντας την τοπική αρχή με απώτερο προφανώς ακούσιο ή εκούσιο «στόχο» ,την αποδόμιση και τελικώς την εξόντωση ενός ιστορικού δήμου που υφίσταται από το 1833, προς τέρψη αυτών που εξ αρχής δεν ήθελαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου δήμου. Η τελευταία πράξη του δράματος με την «κωδική ονομασία» ΔΟΥ Νεμέας, ή «τελική λύση» συμπεριλαμβάνεται στην επιστολή του κ. Μπεγλίτη προς τον δήμαρχο Νεμέας με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 2011. Η συγκεκριμένη επιστολή αναφέρει (δικαιολογώντας τον τίτλο του παρόντος κειμένου) ότι μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 παρόντος του αναπληρωτή Υπουργού κου Οικονόμου, των βουλευτών κου Μπεγλίτη, κας Φαρμάκη, κου Μανωλάκη, του δημάρχου Νεμέας, αντιπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας, (και απόντος του κου Κόλλια που δικαίως διαμαρτύρεται και που προφανώς δεν είχε κλιθεί από τον κ. Μπεγλίτη που όπως παραδέχεται στις 7 Δεκεμβρίου 2011 σε δελτίο τύπου, είχε την πρωτοβουλία κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Νεμέας να μεσολαβήσει ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον κ. Οικονόμου), εστάλη έγγραφη εντολή από τον κ. Οικονόμου προς την ΔΟΥ Κορίνθου με ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου 2011 (κι ενώ εκκρεμούσε η δεύτερη συνάντηση που είχε οριστεί για την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου του 2011 στο υπουργείο με τον γενικό Διευθυντή προσωπικού κ. Χατζάκη για να καθοριστούν το πόσα άτομα θα χρειαστεί η επαναλειτουργία της ΔΟΥ Νεμέας ώστε να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα όπως και πριν), όπου η προϊστάμενη αρχή της ΔΟΥ Κορίνθου προτρέπεται όπως στείλει άμεσα 1-2 υπαλλήλους για την κάλυψη των αναγκών και την εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής. Επραγματοποιήθη δε, όπως αναφέρει η επιστολή και εσωτερική σύσκεψη στο υπουργείο, με τους κ. Χατζάκη και την κα Τάτση, όπου εξήχθη το «μέγα» συμπέρασμα ότι είναι δυνατόν να λειτουργήσει η ΔΟΥ Νεμέας με 1-2 υπαλλήλους και τα εξής τμήματα που έως τώρα λειτουργούσαν στη Νεμέα, δηλ. Τμήμα Αυτ/του, Τμήμα Κ.Β.Σ., Τμήμα Μητρώου, Τμήμα Εισοδήματος, Τμήμα Φ.Π.Α., Τμήμα Κεφαλαίου, Τμήμα Εσόδων, Τμήμα Ταμείου και Τμήμα Ταμείων Παρακαταθηκών και Δανείων, Τμήμα Πρωτοκόλλου. Παγκόσμια δηλαδή πρωτοτυπία η σούπερ μίνι Εφορία της Νεμέας με τους 1-2 υπαλλήλους (Νιτσεϊκούς υπεράνθρωπους), τύπου Μπάτμαν ή Σούπερμαν, που θα υλοποιούν αυτά που σε άλλες εφορίες χρειάζονται τουλάχιστον 6-7 άτομα το λιγότερο επιβεβαιώνοντας έτσι τον εμπαιγμό έναντι των Νεμεατών και τη πολιτική αναξιοπιστία των βουλευτών, που άλλα υπόσχονταν στη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών και άλλα τελικώς έπραξαν.
Κύριε Μπεγλίτη, στις 7 Δεκεμβρίου 2011 στο υπουργείο Οικονομικών εγγυούσασταν προσωπικώς διαβεβαιώνοντας την αντιπροσωπεία της Νεμέα ότι θα επανέλθουν 4-5 υπάλληλοι, και όσοι χρειάζονταν όπως αναφέρατε χαρακτηριστικά για να επαναλειτουργήσει η ΔΟΥ, αφού είχε εξασφαλισθεί ότι τα λειτουργικά έξοδα, σε κτιριακό επίπεδο θα τα αναλάμβανε ο Δήμος Νεμέας. Δύο τινά υπάρχουν λοιπόν, ή εξαπατήσατε την αντιπροσωπεία της Νεμέας ή σας εξαπάτησαν. Επειδή ως Κορίνθιος προς Κορίνθιο, δεν θέλω να πιστέψω το πρώτο και επειδή δεν ξεχνάω τη θετική σας συμβολή μαζί με άλλους πολιτικούς παράγοντες, όσον αφορά την κατοχύρωση της έδρας του Δήμου Νεμέας, την εποχή υλοποίησης του Καλλικράτη προφανώς ισχύει το δεύτερο, και αποδεικνύει περίτρανα για μια ακόμη φορά ότι οι Κορίνθιοι βουλευτές όπως και κατά το παρελθόν επί Νέας Δημοκρατίας, ούτε ισχύ έχουν, αλλά ούτε και τη βούληση να συγκρουστούν με την εκάστοτε κυβέρνηση ή με το κόμμα τους για τα συμφέροντα των πολιτών της Νεμέας. Και σ’ αυτό το σημείο έρχομαι στον κατά τ’ άλλα συμπαθή έτερο βουλευτή κύριο Κόλλια που κι αυτός με τη σειρά του όπως ο κ. Μπεγλίτης κατά το παρελθόν περιέπεσε σε αντίστοιχα ατοπήματα παρά το γεγονός ότι και αυτός έχει θετικές παρεμβάσεις για συγκεκριμένα ζητήματα της περιοχής. Τώρα όμως ως «αντιπολίτευση», είναι πιο εύκολο να διαχειρίζεται εκ του ασφαλούς τέτοιου είδους ζητήματα.
Κύριε Κόλλια θυμάστε πως κι εσείς είχατε εγγυηθεί για το εμπορικό τμήμα της ΔΕΗ Νεμέας, όπου τελικά έκλεισε; Θυμάστε την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας; Θυμάστε το ΤΕΙ Οινολογίας και τις μεγάλες προεκλογικές φιέστες ίδρυσής του, παρόντος του κυρίου Παπαληγούρα - Γιαννάκου, ενώ η Κορινθία φλεγόταν; Θυμάστε τους συνταξιούχους της Νεμέας που σας εκλιπαρούσαν για τις εξετάσεις τους που έπρεπε να μεταβούν στη Κόρινθο και οι αρμόδιοι της δικής σας κυβέρνησης απαντούσαν στις 8-3-2007 ότι οι δικαιούχοι γέροντες είναι μόνο 786 και ως εκ τούτου δεν μπορούν να λειτουργήσουν Βιοπαθολογικά εξεταστήρια στη Νεμέα; Θυμάστε τη περιβόητη δήλωσή σας ότι είναι θνησιγενής η προοπτική να ενωθεί το Χιλιομόδι με τη Νεμέα ως Καλλικρατικός Δήμος; Και για σας δε θέλω να πιστέψω τη βαριά κατηγορία περί εξαπάτησης των Νεμεατών αλλά σίγουρα η όλη πορεία σας επιβεβαιώνει την αδυναμία σας να υλοποιήσετε κι εσείς τα όσα κατά καιρούς υπόσχεστε.
Κύριε Κόλλια, κύριε Μπεγλίτη, είστε Κορίνθιοι βουλευτές και θα έπρεπε να υπηρετείτε με περισσότερο σθένος τα συμφέροντα των Νεμεατών, ώστε να τιμάτε έτσι την εμπιστοσύνη που σας έδειξαν ψηφίζοντάς σας και να μην υποτιμάτε ούτε την νοημοσύνη ούτε την ιστορία μιας πόλης που εξαιτίας των επιλογών των κυβερνήσεων που υπηρετήσατε καταρρέει τώρα οικονομικά. Το αυτό βέβαια ισχύει και για τους υπόλοιπους βουλευτές που πολλές φορές επιλέγουν τη σιωπή μέχρι να σιγουρευτούν ως προς την έκβαση του αποτελέσματος, τις περισσότερες ως προσκεκλημένοι και όχι ως πρωταγωνιστές των συναντήσεων αυτών. Το αυτό βεβαίως ισχύει και για τα υπόλοιπα «μικρότερα» κόμματα, που παραμένουν μικρά εκουσίως ή ακουσίως, ως αποτέλεσμα των επιλογών τους και της πολυδιάσπασής τους. Δεν έχουμε ανάγκη ούτε από περισπούδαστες αναλύσεις αλλά ούτε και από μια εικονική συμπαράσταση στο φτωχό συγγενή, γιατί τα προνόμια των βουλευτών μηδενός εξαιρουμένου αποδεικνύουν τα αντίθετα, όπως επίσης και τα αναδρομικά που ζητούν οι συνταξιούχοι βουλευτές χωρίς ντροπή αυτή την εποχή. Όσον αφορά δε εμάς, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Ούτε τα κόμματα θα μας υποτάξουν, ούτε σε κώμα και διασωλήνωση θα μας οδηγήσουν οι απανταχού οσφυοκάμπτες των κομματικών μηχανισμών. Οι ενεργοί πολίτες που σέβονται την ιστορία αυτής της χώρας, έχουν μάθει να αγωνίζονται για την ανεξαρτησία της, οι υπόλοιποι ή απλά σχολιάζουν αδιάφορα, ή απλά συνυπογράφουν ως γραικύλοι την καταστροφή όσων δημιουργήθηκαν με στερήσεις και κόπους πολλών γενεών. Εμείς επιλέγουμε τους πρώτους και συνεχίζουμε.
ΕΣΕΙΣ;
Υ.Γ. 1: Κύριε Μπεγλίτη, τώρα επανήλθατε στη κυβέρνηση. Θα τηρήσετε επιτέλους το λόγο που δώσατε στη αντιπροσωπεία της Νεμέας που σας επισκέφτηκε στο υπουργείο Οικονομικών, για την ανασύσταση της ΔΟΥ Νεμέας και την ανάκληση των απαράδεκτων αποφάσεων που εξόντωσε οικονομικά την πόλη μας; Ο έντιμος λόγος ξέρετε είναι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στους πολιτικούς με αρχές και σε κείνους που απλά υπόσχονται για να γίνονται αρεστοί.
Υ.Γ. 2: Κύριε Κόλλια, οι δημοσκοπήσεις σας θέλουν σε λίγο καιρό από τώρα να κυβερνάτε. Αν αυτό γίνει, θα επαναφέρει τις υπηρεσίες ο κύριος Σαμαράς στη Νεμέα, ή θα έχουν κι αυτές την τύχη του ΤΕΙ Νεμέας και της ΔΕΗ όπως κάνατε κατά το παρελθόν;
Υ.Γ. 3: Κύριοι αν ακόμη υπάρχει αυτό που στα αγγλικά δεν μπορεί να μεταφραστεί από τα ελληνικά, δηλαδή φιλότιμο, παρακαλώ απαντήστε εγγράφως στα όσα μας αφορούν και υποθηκεύουν το μέλλον της πόλης μας διαφορετικά μην εμπαίζετε τους Νεμεάτες πολίτες γιατί έχουν και νοημοσύνη και μνήμη και περηφάνια.
Αριστοτέλης Γ. Καλλής
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου