Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Τραγικές οι εξελίξεις για τα ΓΕΡΑΝΕΙΑ μας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ 17-12-2011

Τραγικές οι εξελίξεις για τα ΓΕΡΑΝΕΙΑ μας .
Ότι απέμεινε από τις δυο μεγάλες πυρκαγιές 1986 και 1988 όπου στην διάρκεια του χρόνου μαζί με τις μικρότερες σε έκταση πυρκαγιές κατέστρεψαν πάνω από 50.000στρ δάσους σε σύνολο 200.000στρ δάσους που διαθέτει ο Καλλικρατικός δήμος μας έρχεται να εξαφανίσει η
ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ...


Οι επενδυτές επιχειρηματίες μόλις μυρίστηκαν το άφθονο και ζεστό χρήμα των επιδοτήσεων της Ε.Ε όρμησαν να ξεσκίσουν την ελληνική φύση και να ισοπεδώσουν τα ελληνικά βουνά. Το μέγεθος και τις διαστάσεις του θέματος μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας εάν επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και κτυπήσει στο Γεωπληροφορικό Χάρτη όπου θα διαπιστώσει ότι σχεδόν το σύνολο της Ελλάδας αν το βλέπαμε από ψηλά εξαφανίζεται σκεπαζόμενο από τα αιτήματα εγκατάστασης ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
Στα Γεράνεια και στα διοικητικά όρια του Δήμου το τελευταίο τρίμηνο του 2010 και αφού πρώτα τον Ιούνιο του 2010 η ακατονόμαστη υπουργός Ανάπτυξης πέρασε το Ν 3851/2010 εγκρίθηκε η άδεια παραγωγής ενέργειας από ανεμογεννήτριες Α/Γ σε έξι (6) τοποθεσίες.
Οι εταιρίες εκμετάλλευσης είναι τρεις(3) .
Α)GAMESA ENERGIA SA 99,875%
OYAN ΙΓΝΑΘΙΟ ΛΟΠΕΖ u915 ΓΚΑΤΝΤΑΣΕΓΚΙ 0,125%
στη θέση ( βόρεια της Περαχωρας) με τοπωνύμιο Μωράιθι -Φλυτζάζα- Αεράμυνα- Κλίσκες θα εγκατασταθούν 19 Α/ Γ δυναμικότητας 38 MW. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται εντός αναδασωτέας έκτασης.
Β)WPD SOLARPARK EUROPA TREI GmbH 98%
--ΖΕΦΥΡΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ε.Π.Ε 2%
θα εγκαταστήσει Α/ Γ σε 4 θέσεις
1) Στην κεντρική κορυφογραμμή και από το χαρακτηριστικό σημείο Βράχος Περαχωρας-Γαλανοπουλος- Δριζα θα εγκατασταθούν 13 Α/ Γ δυναμικότητας 39MW. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται εντός NATURA καταλαμβάνουν όλη την έκταση του ελατοδασους της κορυφογραμμής και κατά το μεγαλύτερο μέρος τους εντός αναδασωτέας έκτασης.
2)Στην μικρή και μεγάλη Ντουσκια ( ανατολικά της Παναγίας Φανερωμένης) θα εγκατασταθούν 10 Α/ Γ δυναμικότητας 30MW. Οι εγκαταστάσεις θα καταλάβουν όλη την έκταση του ελατοδασους που υπάρχει στην Ντουσκια και η οποία ευρίσκεται εντός NATURA
3) Στο Πράθι και από την θέση Βράχος Μονής- Κικίδια έως άνωθεν της θέσης Μύλοι θα εγκατασταθούν 6 Α/ Γ δυναμικότητας 18MW. Οι εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν όλη την έκταση του ελατοδασους του Πραθιου ευρίσκονται εντός NATURA και εντός Καταφυγίου Άγριας Ζωής ( ΚΑΖ).
4) Στα σύνορα μας με τον νομό Αττικής και στην θέση Λακαμπούκουρα- Ελαφίνα- Πόρτες θα εγκατασταθούν 12 Α/ Γ δυναμικότητας 36MW. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται εντός NATURA.
Γ)ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ - ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΟΕ στην ίδια με την προηγούμενη περιοχή και συγκεκριμένα από την θέση Ήμερα Πεύκα έως Σοροβίτσα θα εγκατασταθούν 5 Α/Γ δυναμικότητας 7,5MW. Οι εγκαταστάσεις ευρίσκονται εντός NATURA.
Επειδή ο πνεύμονας του δημουμας ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ είναι μικρός σε έκταση.
Επειδή οι εγκαταστάσεις των Α/Γ με τα παρελκόμενα τους ( δρόμοι πλάτους 10 μ- χιλιόμετρα υπόγειων και εναέριων καλωδίων- εγκαταστάσεις υποσταθμών) θα καταστρέψουν το εναπομείναν δάσος .
Επειδή δεν αφήνουν ούτε μια σπιθαμή έκτασης Ελάτων.
Επειδή η πράσινη ανανεώσιμη ενέργεια καταστρέφει το μη ανανεώσιμο φυσικό πλούτο. Επειδή ευρίσκονται όλες εντός NATURA.
Επειδή εγκαθίστανται σε κηρυγμένες Αναδασωτέες εκτάσεις.
Επειδή η πράσινη ενέργεια προκαλεί σοβαρή παρενέργεια στο μικροκλίμα της περιοχής. Επειδή η παραγόμενη ενέργεια από τις Α/ Γ συμμετέχει ελάχιστα στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Επειδή οι Α/ Γ δεν δύναται να αντικαταστήσουν τις συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας.
Επειδή το ανάγλυφο των Γερανείων ( τρίγωνο) προσδιορίζει την οπτική ταυτότητα του Δήμου μας.
Επειδή η τοποθέτηση των Α/ Γ απ´ άκρου σε άκρο της κορυφογραμμής ύψους 80μ και διάμετρο πτερυγίων 90μ αποτελεί οπτική ρύπανση ορατή από οποιοσδήποτε σημείο του Δήμου και αν σταθεί κάποιος.
Επειδή αυτό σημαίνει τουριστική υποβάθμιση ενός Δήμου που χαρακτηρίζεται αποκλειστικά και μόνο τουριστικός προορισμός.
Επειδή πρόκειται για αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση βιομηχανιών.
Επειδή πολλοί πολλά φάγανε και κλείσανε τα μάτια.
Επειδή η έγκριση των ΜΠΕ προκαλεί αηδία.
Επειδή δεν ρωτήθηκαν οι συμπολίτες μας.
Επειδή απαξιώνεται ο Δήμος μας από την εξουσία για τα οικονομικά συμφέροντα των ολίγων.
Για όλα αυτά <<τα Επειδή >>
Κε Λογοθέτη Κε Δήμαρχε του Δήμου Λουτρακιου - Αγίων Θεοδώρων επαφιέμεθα στον Πατριωτισμό σας.
Σας καλούμε να αναθέσετε στο καλλίτερο εξειδικευμένο νομικό Γραφείο την ακύρωση όλων των αδειών εγκατάστασης Α/ Γ στο Συμβούλιο Επικρατείας και όχι μόνο για την Αιολική Επιδαύρου ο.ε η οποία πρώτη από όλες έτυχε έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Επειδή είναι δεδομένο ότι όλοι οι σύλλογοι και οι φορείς του Δήμου θα σταθούν δίπλα σας συγκαλέστε άμεσα συνάντηση των συλλόγων και φορέων ώστε να καθορισθεί η μορφή πάλης και αγώνα ενάντια στην επικείμενη καταστροφή των << ΤΩΝ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ ΜΑΣ>>
Σας καλούμε να είστε και εσείς μαζί μας στα πεδία μάχης αν τυχόν ξεκινήσουν εργασίες εγκατάστασης.
Ο Κυνηγητικός Σύλλογος << ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ>> θα είναι εκεί.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Θυμής Μιχάλης
http://loutrakiblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου