Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ. ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ !

cf86cebdceb5cebcceb5ceb1
Η χθεσινή συνέντευξη τύπου του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας , στο Επιμελητήριο Κορίνθου , εξελίχθηκε σε ένα πολιτικό μανιφέστο γενικώς κατά της γενιάς των πολιτικών που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία στο μνημόνιο , στους αντεργατικούς και αντικοινωνικούς νόμους , στην ανεργία και στην πείνα.

Βαριές κουβέντες από όλους τους ομιλήσαντες για την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος και ειδικότερα για την αξιοπιστία των τοπικών μας βουλευτών ,τους οποίους σε κάποια αποστροφή των δηλώσεών τους τους κατηγόρησαν ότι (σημερινοί και χθεσινοί) δεν έχουν κάνει τίποτα απολύτως για την Νεμέα και είναι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του τόπου τους.
Το θέμα βεβαίως της συζήτησης ήταν η κατάργηση της ΔΟΥ Νεμέας και τα “πολιτικά παιχνίδια” που παίχτηκαν σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου για να φτάσουμε στο σημείο αυτό.
Όπως αποκάλυψαν στη χθεσινή συνέντευξη τους ,η απόφαση για την κατάργηση της ΔΟΥ Νεμέας ήταν προαποφασισμένη από τον περασμένο Σεπτέμβριο . Υπάρχει μάλιστα σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών όπως τους αποκάλυψε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας συμπατριώτης μας Πελοπίδας Καλλίρης ,ότι με βάσει τις χιλιομετρικές αποστάσεις η ΔΟΥ Νεμέας θα γινόταν Β’ κατηγορίας και θα στεγαζόταν στο Δημοτικό κατάστημα με ένα ή δύο υπαλλήλους.
Αυτή την απόφαση -που δεν γνώριζαν μέχρι την στιγμή που τους την αποκάλυψε ο Πελοπίδας Καλλίρης, προσπάθησαν να τους την σερβίρουν ως επίτευγμα των ενεργειών τους οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία.
Μίλησαν πολύ αναλυτικά για την συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο με τον υφυπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου στις 7 Δεκεμβρίου και για την διαβεβαίωση που πήραν από τους πάντες ότι η ΔΟΥ Νεμέας δεν πρόκειται να πειραχτεί και θα λειτουργήσει με όσα άτομα είναι απαραίτητα.
Και ενώ περίμεναν όπως είπαν την συμφωνημένη συνάντηση στις 9.12.2011 για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το πως θα δουλέψει η Εφορία και με πόσα άτομα, τελικά τους αγνόησαν και τους έστειλαν εγγράφως την ειλημμένη γνωστή απόφασή τους για μια “μίνι” εφορία στεγασμένη στο δημοτικό κατάστημα με 1 ή 2 υπαλλήλους!
Ο Τέλης Καλής , πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κατηγόρησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος έκλεισε το ραντεβού στο Υπουργείο Οικονομικών .
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπεγλίτης τους είχε στείλει επιστολή όπου τους γνωστοποιούσε ότι μετά από πρωτοβουλία του κλείσθηκε η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Παντελή Οικονόμου.
Προχθές όμως το βράδυ στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Κορινθίας η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Φαρμάκη παρουσία και άλλων ατόμων άφησε αιχμή για τον συναδελφό της Πάνο Μπεγλίτη λέγοντας του κ.Καλή ” Εμείς κύριε πρόεδρε , δεν κάνουμε μικροπολιτική !” . Τον διαβεβαίωσε μάλιστα ότι αυτή μίλησε προσωπικά με τον υφυπουργό Παντελή Οικονόμου και έκλεισε το περίφημο ραντεβού. Σαν να του έλεγε δηλαδή όπως και ο ίδιος ο κ. Καλής κατάλαβε , ότι “ψέμματα σας λέει ο Μπεγλίτης , και ότι θετικό έγινε, έγινε από εμένα”!
Είναι προφανές και από προηγούμενα πολιτικά γεγονότα , όπως αυτό με το λιμάνι της Κορίνθου και στη συνέχεια με την ΔΟΥ Νεμέας ότι επιχειρείται και βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολιτική σπέκουλα υπέρ της Κατερίνας Φαρμάκη και σε βάρος του Πάνου Μπεγλίτη.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας μένουν μακρυά από τέτοια πολιτικά παιχνίδια και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το καλό για τον τόπο τους.
Ο Λάκης Γιαννιδάκης έθεσε ένα πολύ σοβαρό ερώτημα στους ανθρώπους του εμπορικού συλλόγου που τελικά έβαλε και τα πράγματα στη πραγματική θέση τους γύρω από τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις τους.
Τους ρώτησε αν για όλες αυτές τις μεγάλες κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών αιτία είναι η υποβάθμιση της τοπικής ΔΟΥ  ή επειδή έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης για μια σειρά από σοβαρά προβλήματα του τόπου.
Και η απάντηση που δόθηκε δια στόματος προέδρου και έκανε μεγάλη αίσθηση σε όλους , ήταν ότι οι Νεμεάτες φοβούνται πως η υποβάθμιση της ΔΟΥ περιλαμβάνεται ως ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των ενεργειών σε βάρος των συμφερόντων της Νεμέας.
Και αυτά τα συμφέροντα μπορεί να βρίσκονται και στην επίσημη πολιτεία αλλά και στην παραλιακή ζώνη της Κορινθίας που δεν θέλουν την Νεμέα αυτόνομο δήμο!
Με άλλα λόγια όπως είπε ο κ.Καλής μετά την υποβάθμιση της παιδείας, της υγείας της αγροτικής πολιτικής , του ΤΕΙ Οινολογίας, της Αστυνομίας έρχεται τώρα και η υποβάθμιση της ΔΟΥ.
Ο κόσμος φεύγει για να εξυπηρετηθεί στην Κόρινθο και η αγορά της Νεμέας βρίσκεται σε συνεχή κατρακύλα.
Έτσι όπως φοβούνται οι κάτοικοι της Νεμέας και καταγγέλλουν ευθέως
” Μας θέλουν για την ιστορία μας , μας θέλουν για το κρασί μας , μας θέλουν για την τοπική οικονομία μας αλλά δεν μας θέλουν ως αυτόνομο δήμο! Μας έριξαν το δόλωμα στο ξεκίνημα του Καλλικράτη για να ησυχάσουμε και τώρα όπου νάνε μετά από αυτές όλες τις ενέργειες σε βάρος του ιστορικού τόπου μας που τον υποβαθμίζουν καθημερινά , θα μας πουν ελάτε να συνενωθείτε με έναν άλλο δήμο!”
-Που βρίσκεται τελικά η αλήθεια και το ψέμα σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην Νεμέα ;
-Μήπως κάποιοι που έχουν κάνει την πολιτική σπέκουλα πρωταθλητισμό θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους;
-Μήπως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το βουλευτικό αξίωμα δεν είναι για φιγούρες και εξυπηρέτηση προσωπικών και φιλικών συμφερόντων αλλά ένας αδιάκοπος πολιτικός αγώνας για εξυπηρέτηση όλων των πολιτών , χωρίς καμία απολύτως διάκριση;
  • Μήπως όλοι μαζί, πολιτικοί , αυτοδιοικητικοί αλλά και άλλοι φορείς ,θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στις πραγματικές διαστάσεις και όχι σε κάλπικα σενάρια και ιστορίες επιστημονικής φαντασίας.
Το γεγονός πάντως είναι ένα και αδιαμφισβήτητο: ότι η ιστορική Νεμέα όντως βρίσκεται σε μια μόνιμη και επικίνδυνη υποβάθμιση και εκπέμπει SOS για το άμεσο μέλλον της!

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΨΙΣΑΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΤΕ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή