Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ο οινικός πλούτος της Νεμέας για πρώτη φορά σ’ ένα κελάρι




Τώρα για πρώτη φορά μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα σε έναν χώρο όλα τα εμφιαλωμένα κρασιά που συγκροτούν τον οινικό πλούτο της Νεμέας, της πιο διάσημης και ιστορικής οινοπαραγωγικής περιοχής στην Ελλάδα.

Ο μοναδικός χώρος που σας προσφέρει αυτή τη δυνατότητα είναι... το ΚΕΛΛΑΡΙ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΥ στη Νεμέα.Είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε μια συνολική εικόνα για το θαύμα που επιτελείται όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή με την ανάπτυξη δεκάδων οργανωμένων οινοποιείων, είτε από  μικρές μονάδες ντόπιων παραγωγών, είτε  από μεγάλες οινοποιητικές επιχειρήσεις.
Είναι ένας χώρος  που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα πραγματικό "μουσείο" κρασιού και λειτουργεί με το μεράκι και την αγάπη των εμπνευστών του στο πλαίσιο μιας ερασιτεχνικής απασχόλησης, αλλά με απόλυτα επαγγελματικές προδιαγραφές.
Η φιλοσοφία του κελλαριού είναι να προσφέρει στον επισκέπτη της Νεμέας, αλλά και στους οινόφιλους σε όλη την Ελλάδα  τη δυνατότητα να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πιο πλήρη και ενημερωμένη συλλογή κρασιών που παράγει το σύνολο των οινοποιείων  που είναι εγκαταστημένα στην περιοχή της Νεμέας.
Πέρα απ' αυτό όμως φιλοσοφία του κελαριού είναι επίσης η συνεχής ενημέρωση των οινόφιλων για τα χαρακτηριστικά των κρασιών και για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τη σωστή συντήρησή τους.


Συνθήκες συντήρησης
Το κελάρι έχει δημιουργηθεί με όλες τις απαραίτητες συμθήκες για τη σωστή συντήρηση του κρασιού, ώστε να αναδεικνύονται όλα τα πλεονεκτήματά του.
Βασικά στοιχεία που λαμβάνονται υπ' όψη είναι η σωστή υγρασία του χώρου και η διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας και του φωτισμού.
Οι συνθήκες συντήρησης, τις οποίες στην καθημερινότητα μπορεί να παραβλέπουν, ακόμα και οι οργανωμένες κάβες, αποτελούν το σημαντικότερο στοιχείο, ώστε το κρασί, ένας ευαίσθητος οργανισμός, να διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Κάτι που γίνεται ακόμα πιο σημαντικό, όταν πρόκειται για κρασιά υψηλής τιμής, που πρέπει να διατηρούν την αξία και την ποιότητα που ανταποκρίνονται στην τιμή αυτή.
Η ταξινόμηση βοηθάει τον επισκέπτη να έχει σαφή εικόνα για τις δημιουργίες κάθε οινοποιείου ξεχωριστά, ενώ παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για τις ποικιλίες, τα χαρακτηριστικά των κρασιών τη σωστή τους συντήρηση κλπ.
Οι φίλοι και οι συλλέκτες του κρασιού μπορούν, αν το επιθυμούν,  να προμηθευτούν από το κελάρι όποιο προϊόν επιθυμούν ή λείπει από τη συλλογή τους.


Αγίου Γεωργίου 28, Νεμέα 20500
Πληροφορίες στο τηλέφωνο  27460 22200 κ. Γιώργο Ανδριανάκο
e-mail: nemeawines@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου